ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
............
αυτή είναι η κάρτα μου για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε η λύση για την σωτηρία της χώρας?

Διάβασα εδώ..<--κλικ
και τα μεταφέρω..

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ


Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.  Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
 
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί. Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»). 
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.. 

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». 


Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
 
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους). 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου. (ζούγκλα)

Δια ταύτα

Μη περατωθείσης της ειδικής εκκαθάρισης δεν γεννάται θέμα παραγραφής.
Διατηρείται και υφίσταται νομικά ισχυρό το δικαίωμα των μετόχων (κομιστών μετοχών) της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, να αξιώσουν την εκκρεμή και μη εισέτι διενεργηθείσα απόδοση του τιμήματος εξαγοράς των μετοχών των ως προβλέπεται διαδικαστικά από την σύμβαση συγχώνευσης.
Οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που σήμερα είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας μας, έχουν την εξωπραγματική αξία των 2,7 τρις ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα ,που είναι ιδιωτική, και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν.
Ασφαλώς και έχουν να πληρώσουν.
Ιδρύσαμε την Εταιρεία “Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει” – “Ellas Never Die” (“END”) για την Ελλάδα μας και όλους τους Έλληνες.
Η “END” Ανήκει σε Όλους μας. Η περιουσία της “END” είναι περιουσία όλων των Ελλήνων.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απόλυτα ότι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε πολιτική κίνηση ΠΟΤΕ.
Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.
Θα μας βομβαρδίσουν με τα φερέφωνά τους (στην Ελλάδα και όχι μόνο) με ό,τι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε.
Υψηλά ιστάμενοι της πολιτικής εξουσίας μας έχουν χαρακτηρίσει “πράκτορες”, που θέλουμε να αποσταθεροποιήσουμε την Οικονομία της Ελλάδος και της Ευρώπης. Τους καλέσαμε να έρθουν μαζί μας (όχι να γίνουν “πράκτορες”), να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό, την Πατρίδα μας,αρνήθηκαν! (Επιδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών σχετική επιστολή κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου 2011 από επιφανείς Έλληνες Πατριώτες της ομογένειας εκεί.)
Δεν θέλουν να αλλάξουν αφεντικά είπαν! Εμείς δεν είμαστε αφεντικά και δε θα γίνουμε.
Ελληνίδες, Έλληνες,
Ελάτε μαζί μας, γίνετε υποστηρικτές και μέτοχοι στην “END”. Εμάς, τους ιδρυτές της “END”, πιθανόν να μας σταυρώσουν, να μας τσιμεντώσουν, να μας κάνουν θύματα τροχαίου ατυχήματος, να μας εξοντώσουν με ανακοπές και ανευρύσματα εγκεφάλου, να μας εκτελέσουν. Εσείς θα συνεχίσετε και θα νικήσετε.
Είμαστε ήδη αρκετοί, ελάτε να γίνουμε ΟΛΟΙ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Αμερικής και ιδιαίτερα τον γιατρό Εμμανουήλ Λαμπράκη, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη και τον καθηγητή Νικόλαο Γεωργαντζά για την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΙΑ τους, την αμέριστη βοήθειά τους, την συμπαράστασή τους και τους αγώνες τους.
Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ στην Πατρίδα, που δούλεψαν και δουλεύουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ για το κοινό όραμα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. (END)

δική μου σημείωση..
Απο ότι κατάλαβα, μάλλον προσπαθούν να σώσουν τα κεφάλαια των τραπεζών και όχι την χώρα την ίδια.. μιά και είναι ενήμεροι απο τον προηγούμενο χρόνο κι όμως συνεχίζουν να είναι νεροκουβαλητές του ΔΝΤ και της τρόϊκας..

γιά να δούμε.. κάποιος εισαγγελέας θα ευαισθητοποιηθεί για το θέμα ώστε να προχωρήσει και να μην "κολήσει" σε τίποτα γρανάζια?
θα έλεγε κανείς οτι είναι η μεγάλη ευκαιρία τους για να διασωθεί η χώρα..
κι όμως, επέλεξαν ολιγωρία και συνέχιση των "διαταγών εκ των άνωθεν"..

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ..!
ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ?
ΕΛΛΗΝΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ..
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ..
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..
ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ..

7 σχόλια:

PISTOS788 είπε...

http://ellasneverdie.org/

PISTOS788 είπε...

Η Νέα Ελλάδα καταθέτει μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον της κυβέρνησης!

Ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00μμ, ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ηλίας Μαρκόπουλος καταθέτει ΜΗΝΥΣΗ (Μηνυτήρια Αναφορά) με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως Πολιτική Αγωγή, εναντίον της Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου και των μελών...
της Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Ανδ. Λοβέρδου, Χ. Παπουτσή, Α. Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλου, του αδερφού του πρωθυπουργού Ανδρ. Παπανδρέου και τους συμμετέχοντες στην εταιρεία Institute for Climate and Energy Security στην Ελβετία για τον βρόμικο ρόλο τους στη λεηλασία της Ελλάδας και επίσης κατα παντός υπευθύνου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμα του 2009 με βάση τις καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας κας Ζωής Γεωργαντά και των άλλων τεσσάρων αποπεμφθέντων μελών της Επιτροπής.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ επίσης θα προσφύγει στο Ευρωπαικό δικαστήριο για την ίδια υπόθεση εντός της επόμενης εβδομάδας κινούμενη εναντίον του κ. Ραντερμάχερ της EuroStat καθώς και του νύν προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κυρίου Γεωργίου για συνενοχή και ηθική αυτουργία.

Θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στον Τύπο και στα ΜΜΕ, αλλά μιας και πολύ φοβούμαστε οτι και πάλι οι ανακοινώσεις μας αυτές θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, θα γίνει αναδημοσίεση του σχετικού email που θα έχει σταλεί απο τα γραφεία μας καθώς και τους αποδέκτες του email, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ο βρώμικος ρόλος τους.

Η αναγέννηση της πατρίδας μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, αν δεν πληρώσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ για το ξεπούλημά της!
Απο το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πηγη-http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_4762.html

D.Angel είπε...

Καλησπέρεςςςς
Λες?
Τι να πω?
Μακάρι ρε τρελέ!
Φιλιά πολλά σε όλους
:)

zoyzoy είπε...

Μας ξαφνιάζεις μ'αυτή την είδηση!
Μακάρι να'ναι η ευκαιρία να σωθεί η χώρα μας, αλλά χλωμό το βλέπω.
Όπως φαίνεται το σχέδιο προχωρά καλά δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα λεφτά και τα χρέη όσο για να βυθίσουν τους Έλληνες στο φόβο και την μιζέρια τους.

Greek Rose είπε...

Ευρύνοε
στα θεατρικά των αρχαίων μας όταν το δράμα έφτανε στην κορύφωση και δεν υπήρχε διέξοδος εμφανιζόταν ο από μηχανής θεός.
Στην τραγική κακή παράσταση της εποχής μας που δεν πείθει ΚΑΝΕΝΑΝ αφυπνισμένο Έλληνα εμφανίζεται ο κύριος Σώρρας με τις μετοχές του.
Η ιστορία των μετοχών της Ανατολής είναι σίγουρα αληθινή,
όπως αληθινή είναι και η πρόθεση των οπαδών της παγκοσμιοποίησης να υποδουλώσουν πρώτα την χώρα μας και μετά το Ελληνικό πνεύμα.
Η μεν χώρα είναι εύκολο να υποδουλωθεί το δε πνεύμα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Στην μάχη αυτή δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο νικητής.
Όμως γνωρίζω τον νικητή του πολέμου.
Καλησπέρα:)

to alataki είπε...

Eμείς θα το διακινήσουμε όπου μπορούμε, αλλά πιστεύεις πως οι καταβόθρες δε θα βρουν τρόπο να καταπιούν τα δις;
Μακάρι να λειτουργεί ακόμα η δικαιοσύνη.

Ευρύνοος είπε...

Φίλοι μου, βλέπω με λύπη τί γίνεται τριγύρω..

λυπάμαι εγώ που έχω δέν έχω στην τσέπη 60 ευρώ..

σκέφτομαι κείνους που δέν έχουν ούτε 5..
και ήρθε και το "τέλος επιτηδεύματος"..

χμ.. καλά το ονομάζουν τέλος του επιτηδεύματος..
δηλαδή, όσο δούλεψες, δούλεψες.. τέλος!

δέν ρωτάνε βέβαια απο πότε έχουμε να πιάσουμε σφυρί..
αυτό δέν ενδιαφέρει κανέναν..

όσο για το θέμα των μετοχών της Ανατολής, φαίνεται να έχει συνέχεια..
θα δείξει..

να είστε καλά :)

Blog Widget by LinkWithin