ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
............
αυτή είναι η κάρτα μου για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Πυραμίδα Αμφείου λόφου

«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν ολοκλήρωσε, καθώς…μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα.
Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα».


Απάντηση: «ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».
Η δική του συνεχής προσπάθεια είναι το κίνητρο της ανάσυρσης της έρευνας από την λήθη και το παρελθόν, της έρευνας που έκανε στον χώρο του Αμφείου και αποκάλυψε την μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας π.Χ, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ευρωπαϊκού χώρου!
«Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς (κεντρική Αμερική – Ευρώπη - Ινδία – Αίγυπτο), αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανακάλυψη του εκπληκτικού μνημείου στη Θήβα, το οποίο η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή του προσκρούει στην ειρωνεία, δοκησισοφία και το κατεστημένο, το οποίο τελεί με την εντύπωση της αλάθητης γνώσης».
Να υπενθυμίσουμε πως ο Θ. Σπυρόπουλος είχε καταθέσει την θεωρία του για την βαθμιδωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ομόφωνα έγινε υφηγητής! Και θα συνέχιζε την έρευνα, αλλά η ξαφνική του «μετάθεση» άλλαξε τα σχέδια του.
Ο ίδιος θυμάται τον Απρίλη του 1973, όταν κατά την κάθοδό στην πυραμίδα με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν το «θαύμα της κατασκευής», που ερχόμενο στην επιφάνεια «θα συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινή γνώμη, που θα χαρεί για το λαμπρό μνημείο που διαθέτει, αλλά θα ανακινήσει και θα ακυρώσει πολλές ψευδεπίγραφες θεωρίες».
«Η απόσταση από τον δρόμο Αγίου Αθανασίου – Λαϊου, μέχρι το εσωτερικό της πυραμίδας είναι περίπου 50 εκατοστά και το μόνο που χρειάζεται είναι τολμηρή απόφαση, για την οποία διερωτώμαι ποιος δεν έχει το θάρρος να πάρει, ώστε να μπούμε μέσα και να διαπιστώσουμε πως εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο, λαμπρότερο και τεχνικότερο μνημείο του προϊστορικού μας πολιτισμού» καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος, ευχόμενος ο αγώνας των λίγων έστω Θηβαίων να συνεχιστεί, ώστε να διαφωτίσουν τους επικεφαλείς της πολιτείας και της επιστήμης να ερευνήσουν τον Αμφείο Λόφο!!!
24-2-09 απο ΘΗΒΑ PRESS.. Πηγή

και απο την εφημερίδα "η Σκυτάλη" της 4ης Φεβρουαρίου 2009

Σόναρ στο λόφο του Αμφείου

Ενα υπερσύγχρονο μηχάνημα σόναρ που έχει την δυνατότητα να "βλέπει" τι υπάρχει ακόμη και σε βάθος 300 μέτρων αναμένεται να.. ακτινογραφήσει σημαντικά σημεία της Θήβας.
Το μηχάνημα θα φέρει στην πόλη μας η εταιρία που εκπονεί το επιχειρησιακό τετραετές σχέδιο της Θήβας μέσα στο Φλεβάρη με στόχο να ανιχνεύσει και καταγράψει κτίσματα, στερεά αντικείμενα υπο διαμόρφωση ή διαμορφωμένα και μπορούν να δώσουν την εικόνα για το τί υπήρχε κάποτε εκεί..
Να σημειώσουμε οτι ήδη η εταιρία έχει εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες για τον έλεγχο του εδάφους και φυσικά όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα βγούν αληθινοί οι ισχυρισμοί του αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου σχετικά με την πυραμίδα στο λόφο του Αμφείου.
Το θέμα της πυραμίδας μάλιστα απασχόλησε και την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με την συμμετοχή του κ.Κάμπ εκπροσώπου του ιδρύματος Πάκαρντ.
Μάλιστα για το θέμα ρωτήθηκε απο τον Δήμαρχο Νίκο Σβίγγο, ο κύριος Κάμπ που είπε: "Σίγουρα εκεί βρίσκεται ο τάφος του Αμφείου. Οι τάφοι των βασιλέων εκείνων των χρόνων χτίζονταν κάτω απο μία τεχνική και δεν αποκλείεται αυτή η τεχνική να έχει δώσει το μάθημα. Δηλαδή να είναι προγενέστερη των Αιγυπτιακών.
Οι λόφοι πέριξ της Θήβας ίσως να κρύβουν μυστικά που κανείς δεν γνωρίζει και όταν έρθουν στην επιφάνεια θα συμβάλλουν στην επιβεβαιωμένη καταξίωση της Θήβας μέσα στην παγκόσμια ιστορία..
Αρθρο του Θανάση Κουρουμπέτση στην εφημερίδα η Σκυτάλη..

17 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όταν συμβαίνουν τέτοια μεγάλα γεγονότα δεν τα λέει κανείς και ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνωρίζει!!!!
Είχαμε έναν μεγάλο πολιτισμό, δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουν σήμερα έξυπνοι και γνώστες.... και όταν πρόκειται να βγει στην επιφάνεια κάτι ακόμα από το μεγαλείο του πολιτισμού μας κάνουν το χειρότερο....και το αποσιωπούν!!!!!!!!!!!

korinoskilo είπε...

!!!!
πρωτη φορα το ακουω !!!
ευχαριστω που μας ενημερωσες :)

Νηρηιδα είπε...

περιμενω με αγωνια τι θα δειξει το σοναρ...

kakos lykos είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση!
Δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται με υποθέσεις που αφορούν πραγματικά τον πολιτισμό, γι αυτούς πολιτισμός είναι το τι κάνει η κάθε Κατίνα.

Μαρια Νικολαου είπε...

Πολυ ενδιαφερον
Και γω πρώτη φορα το ακουω
Οτι μαθαινουμε καλο μας κανει

Ευρύνοος είπε...

καλησπέρα σας φίλοι μου..

η υπόθεση έχει όντως ενδιαφέρον..

όντως ελπίζω να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, αν και χλωμό το βλέπω..

τουλάχιστον κάτι θα ακούσουμε σε κάποιο μπλόγκ ελπίζω..

Σταυρούλα
υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα, όπως η κρίση, η Ρούλα, η Σούλα, η Πετρούλα..
πού να ασχολούμαστε με τέτοια ψιλοπράγματα..
άλλωστε όσοι ασχολούμαστε, είμαστε γραφικοί, αρχαιομπαγλαμάδες και τόσα ακόμη χαριτωμένα, λές και η ιστορία του τόπου είναι ιδιοκτησία πνευματικώς ορισμένων ανθρώπων..

korinoskilo
εγώ ευχαριστώ που το διάβασες..

Νηρηίδα
είπαν μέσα στον Φλεβάρη θα γινόταν ο έλεγχος με το σόναρ.. τώρα Μάρτης.. να δούμε..

kakos lykos
τα συμφωνήσαμε πιό πάνω ε;

Μαρία
καλό μας κάνει και ιδιαίτερα αν τα ερευνούμε..

χαιρετώ σας..

ria είπε...

πρώτη φορά ακουσα για το μνημείο αυτό. ελπίζω να δοθεί η άδεια και να μάθουμε τι ακριβώς είναι αυτό που θα μας αφήσει άναυδους.

ευχαριστώ για την ενημέρωση!

D.Angel είπε...

Πρώτη φορά το διαβάζω κι εγώ από σένα φίλε μου αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη!!!Δεν νομίζω πως θα μάθουμε τίποτα!!!Θα μας πλασάρουν μια δική τους αλήθεια και θα κλείσουν το θέμα εκεί!!!Αθόρυβα όπως πάντα!
Τα φιλιά μου

Ευρύνοος είπε...

Ισως..

λέω ίσως, να έχουμε στο μέλλον προσωπική άποψη για το θέμα..

πολλοί ψάχνουν..
δεν ξέρεις τι γίνεται..

ria
dreamer
την καλησπέρα μου..

Ανώνυμος είπε...

EYXOMAI NA MHN ANAKOINOTHEI POTE KANENA APOTELESMA.

NA ANAKOINOTHOYN SE POION? GIA POION? SE POION AKSIZEI TETOIA TIMH? KALYTERA KAPOIOI NA AFHSOYN TA PRAGMATA NA VRISKONTAI KAI NA ASKHTHOYN STON ELAXISTO VATHMO TAPEINOTHTAS POY YPAGOREYEI SE KAPOION NA MHN OIKEIOPOIEITAI PRAGMATA POY DE TOY ANHKAN POTE.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Πρώτη φορά το διαβάζω και εγώ,και συμφωνώ μαζί σου..... Τι να σχολιάσω με κάλυψες απόλυτα..... .......
Καλή σου μέρα.

evi είπε...

ακρως γοητευτικά τα καλά κρυμμένα μυστικά του χρόνου. ίσως να μη τα μάθουμε και ποτέ.άραγε τι να κρύβουν, πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε όλοι...η μαγεία αυτών των τόπων που κουβαλούν τόσα μυστικά είναι στ αλήθεια μοναδική .

φιλιά από τα Βόρεια - που τα φέρνει ένας Βαρδάρης σήμερα ...

brexians είπε...

καλημερα
καποιος φιλος αρχαιολογος μου ειπε
οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν θεωριες συνωμοσιας αλλα νομοι παπαρο-προστασιας των αρχαιοτητων....
ειναι κλειστο γιατι δεντο εχουν ψαξει ακομη
και στο ΥΠΠΟ ασχολουνται με την πολιτικη και οχι με την ανασκαφη καιαποδοση των αρχαιολογικων μας χωρων...

καλημερα και παλι

Ανώνυμος είπε...

Πρίν κάποια χρόνια ἀνακοινώθηκε, ἡμέρα Παρασκευή, σέ μεγάλη ἐφημερίδα τῆς Ἀθήνας ὅτι ἀνακαλύφθηκε στοά κάτω ἀπό τήν Ἀκρόπολη. Οἱ ἀρχαιολόγοι θά ἔμπαιναν στήν στοά τήν Δευτέρα περιμένοντας συνταρακτικές ἀνακαλύψεις.
Ὅμως δέν ξανακούστηκε τίποτε. «Ἀχνιά μιλιά» πού λένε καί στό χωριό μου. Οὔτε κάν μία ἀνακοίνωση διάψευσης.
Δέν βλέπω τόν λόγο γιατί νά μήν συμβεῖ τό ἴδιο καί στήν Θήβα. Ἐξάλλου δέν θά εἶναι ἡ πρώτη φορᾶ, ἀλλά φυσικά οὔτε καί ἡ τελευταία.
-Φίλε Ταξιδευτή, ἄν δέν σταματήσεις νά πιστεύεις τούς ἀρχαιολόγους, θά ταξιδεύεις μόνιμα «βαθιά νυχτωμένος».

εργδημεργ είπε...

Να διορθώσω τον καλο αρχαιολόγο... Κανεις δεν φοβάται τίποτε! Αν "κάποιοι" απαγορεύουν την ανασκαφη του Αμφείου, είναι επειδη θέλουν τα ευρήματα μονάχα για πάρτη τους!

Το γιατι θέλουν τέτοια ευρήματα, ίσως μπορείτε να το καταλάβετε απο δύο διαδοχικα άρθρα μου:

http://ergdhmerg.blogspot.com/2009/01/blog-post_5247.html

http://ergdhmerg.blogspot.com/2009/01/athena.html

Το γιατί θέλουν τέτοια ευρήματα μονάχα για την πάρτη τους, όπως και το ποιοι είναι ..."αυτοι", δεν το έχω αναλύσει ακόμη, αλλα είναι απλο: (α) επειδη τα επιτεύγματα (άλλων λαων στο παρελθον) που ξεπερνάνε τον σημερινο πολιτισμο μας μπορει να χρησιμοποιηθουν ως υπερόπλα, και (β) "αυτοι" δεν είναι άλλοι, απο τις μυστικες υπηρεσίες των ηπαπάρα (και καναδυο άλλων χωρων).

Τί περιμένουν να βρουν στον τάφο του Αμφίωνα; Κείμενα στους τοίχους, που να εξιστορουν (ίσως κρυπτογραφημένες) "μυστικες συνταγες" για τη δύναμη των ήχων. (Για τον ίδιο λόγο -δηλ. αναζήτηση μυστικων- ψάξαν και συνεχίζουν να ψάχνουν και τον τάφο του αρχιμηχανικου και σοφου Ιμχοτεπ στην Αίγυπτο, όπως και την κλιμακωτη πυραμίδα του φαραω Djer, ή "Ζώσσερ", όπως είναι γνωστος στην ελληνόφωνη βιβλιογραφία.)

Υγ1: Και να βρουν τέτοια μυστικα, πάντως, ματαιοπονουν! Δεν πρόκειται να τους φανουν χρήσιμα, διότι η χρήση τους προϋποθέτει και συγκεκριμένη εγκεφαλικη κατασκευη. Προτεστάντες "humus", που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και τα μπορουν όλα, απλα α-πο-κλεί-ο-νται. Εδω καλα-καλα δεν μπορούμε εμεις οι σημερινοι Έλληνες να έχουμε τέτοιες δυνάμεις, θα έχουν τα πιθήκια;
Υγ2: Ας αρχίσουμε απο τα απλα... Γιατί οι Θηβαίοι επιμένουν να χτίζουν πολυκατοικίες επάνω στο ιστορικο κέντρο (μυκηναϊκο υπόστρωμα) της πόλης; Χάθηκαν τα χωράφια, για να επεκταθει η μοντέρνα Θήβα; Άσχημα είναι, ας πούμε, στο Τάχι ή στο Πυρι;
Υγ3: Επίσης απλο... Γιατί στο μουσείο της Θήβας δεν υπάρχουν ταμπελίτσες, που να εξηγουν (στα Ελληνικα) τί γράφει η Γραμμικη Β' επάνω στους αμφορεις; Μισος αιώνας και πλέον έχει περάσει, διάολε, απο την αποκρυπτογράφησή της! Είναι υποχρεωμένος ο επισκέπτης να ξέρει μυκηναϊκα απ' έξω, ώστε να διαβάζει πχ "Wanakatero" (δηλ. "ανάκτορο");
Υγ4: Φοβερο το ζαχαροπλαστείο μπροστα απο το Αμφείον! Να το τιμήσετε! :-)

Ευρύνοος είπε...

ALPHA
είμαι της άποψης του να μην βγαίνουν έξω κάποια πράγματα, αλλά και να μην βγαίνουν "εξω απο την χώρα"..

ΦΟΥΛΗ
καλημέρα και σε σένα..

e-vi
οι πνευματικές δυνάμεις που αγρυπνούν πάνω στην ανθρωπότητα, είναι πάντοτε παρούσες αλλά το πέπλο που μας χωρίζει απο αυτές σχίζεται μόνο σε μεγάλες ώρες και για σπάνιους εκλεκτούς..
(Πυθαγόρας 7ο στάδιο μύησης)
καλημέρα και σε σένα..

Ευρύνοος είπε...

Δημήτριε
γεγονός είναι οτι ζούμε στην χώρα της προχειρότητας και της "φόδρας", με ότι σημαίνει αυτό..
όσο για το γιατί κάποια σημαντικά δεν προχωρούν, δεν αποκλείεται να υπάρχουν "δάκτυλοι"..

Μιχάλη
υπάρχουν φίλοι αρχαιολόγοι που ομολογούν τέτοια περιστατικά..

εργδημεργ
μην διορθώνεις τον αρχαιολόγο..
υπάρχουν εντολές που είναι πάνω απο τις δυνάμεις οποιουδήποτε αχαιολόγου..
δεν συμβαίνει βεβαίως σε κάθε περίπτωση, αλλά συμβαίνει τακτικά..

θα διαβάσω τα γραφόμενά σου στους συνδέσμους που παρέθεσες και επειδή θεωρώ οτι ασχολείσαι με το θέμα θα ήθελα να σε προσκαλέσω στο http://kykeon.ning.com/
και στο φόρουμ μας, μια και πιστεύω οτι έχουμε να πούμε πολλά..

καλημέρα σας..

Blog Widget by LinkWithin