ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
............
αυτή είναι η κάρτα μου για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αίσχος!




Άναυδοι παρακολουθούμε την εξέλιξη που είχε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη Γάζα..

τα 6 πλοία που μετέφεραν εφόδια, φάρμακα και άλλα είδη ανθρωπιστικού περιεχομένου επαναλαμβάνω, δέχτηκαν επίθεση απο κομάντος του Ισραήλ..
δέν πρόκειται για ομάδα τρομοκρατών..
πρόκειται για κράτος τρόμου..

οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο και λένε οτι υπάρχουν περίπου 15-16 νεκροί πολίτες!

εδώ να πούμε οτι η τρομοκρατική-πολεμική αυτή επίθεση, έγινε νωρίς τα ξημερώματα και μάλιστα σε διεθνή ύδατα!!

οι περισσότεροι νεκροί είναι Τούρκοι και υπάρχουν απο τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 40 τραυματίες..
ένας εξ αυτών είναι Έλληνας βαριά τραυματισμένος..

το Ισραήλ, είναι γνωστό για τις πολεμικές -επιθετικές του δραστηριότητες..
το περίεργο είναι οτι κανείς ποτέ δέν το ενοχλεί και "κάποιοι" μάλιστα, το στηρίζουν
οικονομικά και στρατιωτικά..

φοβούμαι οτι μόλις άρχισε ένα συμβάν, το οποίο θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες..




Κατα τα άλλα, όλα καλά, η καθημερινότητα παραμένει ίδια, τίποτα δέν χαλάει την βολή μας και τους βολευτές μας..

απορώ, όταν υπάρχουν τέτοια "δημοκρατικά" κράτη, κάνουν χρήση των πολεμικών τους δυνατοτήτων..
εμείς γιατί αγοράζουμε τόσους εξοπλισμούς;
μάλλον θέλουμε κάτι να γεμίζουμε τα πολεμικά μουσεία μας..


δέν είμαι υπέρ του πολέμου ως λύση, είμαι υπέρ του Δικαίου..
πιστεύω οτι ήρθε η ώρα, η Ευρώπη να δείξει άν έχει "άντερα"..



οι Ισραηλινοί, το αποδεικνύουν εδώ και καμιά 40ριά χρόνια..




η Δημοκρατία, εκτελείται στις θάλασσες, στον αέρα, και στο έδαφος..

σήμερα, ακόμη μία φορά, και θλίβομαι..
δυστυχώς δέν είναι τα νέα μέτρα που θα μας πονέσουν προσεχώς..
είναι πολλά περισσότερα..

καλή εβδομάδα πώς να πώ;

να συνέρθουμε εύχομαι και να προσπαθήσουμε να γίνουμε άνθρωποι..

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η καυτή πατάτα.. (εξωγήινοι και αναφορές ύπαρξής τους)



Η συνέχεια του θέματος..

ας δούμε τι λένε, αξιόπιστες πηγές, για το θέμα των εξωγήινων..

Πρώην Υπουργός Άμυνας του Καναδά!



είπε λοιπόν ο πρώην υπουργός του Καναδά, Paul Hellyer, οτι οι εξωγήινοι, είναι φιλικοί και έχουν βοηθήσει την ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες ή ακόμη και χιλιετίες, με τεχνολογία και άλλες γνώσεις..

ο Stephen Hawking
γνωστός βρετανός αστροφυσικός, με αφορμή μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ",
δήλωσε σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση ότι: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!".

Οι δηλώσεις του αλλά και τα συμπεράσματα στο ντοκιμαντέρ, δημιούργησαν αντιδράσεις και έφτασαν να εξοργίσουν μέχρι και τον πρώην υπουργό άμυνας του Καναδά Paul Hellyer, που κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τον αστροφυσικό και δήλωσε τα παρακάτω, αφήνοντας μας όλους έκπληκτους: "Οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν απειλούν την ανθρωπότητα, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χώκινγκ αλλά, επισκέπτονται τη Γη εδώ και δεκαετίες, ίσως και χιλιετίες. Τα ufo, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη μας. Οι οθόνες των υπολογιστών, τα μικροτσίπ και οι οπτικές ίνες, για παράδειγμα, έχουν τις ρίζες τους από συντρίμμια εξωγήινων σκαφών. Είναι πραγματικά λυπηρό, όταν ένας επιστήμονας της φήμης του, συμβάλει σε αυτό που λέμε παραπληροφόρηση για ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό θέμα. "

όπως βλέπουμε λοιπόν, δημιουργούν και αντιπαραθέσεις οι εξωγήινοι..
προσέξτε, δέν τίθεται θέμα ύπαρξής τους!!
μόνο διαφωνία αν είναι φιλικοί ή εχθρικοί!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paul Hellyer, εκφράζει δημοσίως τις απόψεις του περί εξωγήινων επισκέψεων..

Το 2005 στο "Συμπόσιο Εξωπολιτικής" στο Τορόντο του Καναδά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας: "Τα UFO είναι τόσο πραγματικά όσο και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ανησυχώ για τις πιθανές συνέπειες έναρξης ενός Διαγαλαξιακού πολέμου, αφού ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εξωγήινους. Έφτασε ο καιρός για να σηκώσουμε τον πέπλο της μυστικότητας και να αφήσουμε την αλήθεια να ξεχυθεί ώστε να υπάρξει μια πραγματική ενημερωτική συζήτηση, σχετικά με τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας."

πηγή

κι άλλη πηγή
--------------------------------------------------




Ο Latchezar Filipov είναι βούλγαρος αστροφυσικός και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας του Διαστήματος της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας. Στις 25 Νοεμβρίου 2009, με μία αποκαλυπτική συνέντευξή του σε εφημερίδα της Βουλγαρίας, υποστήριξε πως ο ίδιος και η ομάδα του βρίσκονται σε επαφή με εξωγήινους που ζουν ήδη στην γη και ότι τα μηνύματα που παίρνουν από αυτούς είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά:

"Στείλαμε εδώ και καιρό στα εξωγήινα όντα που ζουν στον πλανήτη μας, ένα ερωτηματολόγιο με 30 ζητήματα που απασχολούν αυτήν τη στιγμή τη Γη. Πριν από λίγες ημέρες οι εξωγήινοι μας έδωσαν τις απαντήσεις τους μέσα από μια σειρά crop circles!" υποστηρίζει ο αστροφυσικός και προσθέτει: "Ξέρουμε πως ακούγεται απίστευτο αλλά τα aliens είναι εδώ και μας παρατηρούν!"

"Τι απάντησαν οι εξωγήινοι στις ερωτήσεις μας"

1. για το 2012

Σύμφωνα με τον Filipov μία από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι εξωγήινοι, είχε να κάνει με τις προφητείες των Maya για το 2012. Τα aliens μέσα από ένα αγρογλυφικό απάντησαν πως πράγματι θα συμβεί κάτι σημαντικό σε δυο χρόνια από σήμερα το οποίο θα έχει να κάνει κυρίως με εκρήξεις ηφαιστείων στο Μεξικό!

2. για το SETI

Σε ερώτηση για το αν το SETI, ο οργανισμός που αναζητά σήματα από το διάστημα, μπορεί ή όχι να εντοπίσει ίχνη εξωγήινης ζωής, ο Filipov υποστηρίζει πως τα aliens του απάντησαν αρνητικά. Η προσπάθεια επικοινωνίας μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων δεν πρόκειται να αποδώσει, τον ενημέρωσαν!

3. για τις κλιματικές αλλαγές.

Οι εξωγήινοι ξεκαθάρισαν πως είναι πολύ θυμωμένοι με την εγκληματική αδιαφορία των ανθρώπων για τον πλανήτη τους, η οποία έχει οδηγήσει στην καταστροφή του! Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο αφανισμού των μελισσών και μας συμβούλευσαν να διατηρήσουμε όσα περισσότερα προϊόντα μελιού, μπορούμε.

4. για το τέλος του κόσμου

Αφού ενημέρωσαν ότι ο κόσμος μας έχει μπει ήδη στον τελευταίο κύκλο ύπαρξης του, υποστήριξαν πως " στο τέλος αυτής της εποχής θα υπάρξει παντού φωτιά". Ο,τιδήποτε παλιό θα καεί και στην θέση του θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτισμός όπου όλα θα φιαχτούν από την αρχή!

Ο κ. Filipov και η ομάδα του δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την αποκρυπτογράφηση όλων των crop circles- απαντήσεων των εξωγήινων, αφού ξεπερνούν τα 100 στον αριθμό!

Πώς αντιδρούν οι επιστήμονες και η βουλγαρική κυβέρνηση

Η επιστημονική κοινότητα, για ευνόητους λόγους, αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσπιστία τους ισχυρισμούς του αστροφυσικόυ περί επαφής με εξωγήινους! Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση - της οποία είναι μέλος ο κ. Filipov- δηλώνει άγνοια του θέματος και επισημαίνει ότι αδυνατεί να λάβει σοβαρά υπόψη της, τέτοιες θεωρίες.

Η βουλγαρική κυβέρνηση από την πλευρά της , αντιμετωπίζει το ζήτημα με... αντιπολιτευτική διάθεση λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση οφήγησε την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών σε αναξιόπιστα μονοπάτια! Όσο για τον ίδιο τον Latchezar Filipov, απαντά ότι πρόκειται για μια πολύ σύνθετη υπόθεση που δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν τόσο οι συνάδελφοί του, όσο και οι απλοί πολίτες!

πηγή
--------------------------------------------------

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και τον αστροβιολόγο Γουίλιαμ Μπέινς του Κέμπριτζ και του ΜΙΤ των ΗΠΑ,

Αν έχει αναπτυχθεί εξωγήινη ζωή πάνω στον Τιτάνα, τον παγωμένο δορυφόρο του Κρόνου, κάτι που θεωρείται πιθανό, αυτή θα είναι πολύ παράξενη, άκρως δύσοσμη και ιδιαιτέρως εκρηκτική, σε σύγκριση με τη ζωή στον πλανήτη μας, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις βρετανού αστροβιολόγου, ο οποίος προειδοποιεί ότι μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων!

κι άλλη πηγή
--------------------------------------------------

Project Blue Book

περισσότερα εδώ

είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Αμερική για την μελέτη των u.f.o το 1952, το οποίο ήρθε ως συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων προγραμμάτων..

στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπήρχαν διάφορες χώρες που κρατούσαν αρχεία, για θεάσεις u.f.o και μία εξ αυτών, ήταν και η Ελλάδα..!
-------------------------------------------------


Foo fighter

περισσότερα εδώ..

κατα την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, υπήρξαν μαρτυρίες πιλότων μαχητικών αεροσκαφών για παρενοχλήσεις απο περίεργα φώτα σε σχήμα μπάλας που πετούσαν δίπλα στα σκάφη τους σε απόσταση λίγων μέτρων!

πολλοί μάλιστα, δήλωναν πως είναι εξωγήινα σκάφη ή ενεργειακά σκάφη, εξωγήινης προέλευσης και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση (?), λέγοντας οτι είναι μυστική τεχνολογία των Γερμανών ναζι..



-----------------------------------------------
Μαρτυρίες

πέρα απο όλα αυτά, υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες απο ανθρώπους που λένε οτι είχαν επαφή με εξωγήινους..

παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο απο εκπομπή που παρουσιάζει μία Ιταλίδα η οποία ισχυρίζεται πως την απήγαγαν εξωγήινοι και της έκαναν πειράματα και εκτός αυτού, έμεινε έγκυος μετά απο τα ανάλογα πειράματα..
ακόμη βρέθηκε εμφύτευμα στον εγκέφαλό της δίχως να υπάρχει πουθενά σημάδι στο κρανίο της..

όταν εκείνη δήλωσε πως είναι έγκυος απο εξωγήινους, την υπέβαλαν σε εξετάσεις, οι υπέρηχοι έπιασαν να ακούγεται δεύτερος καρδιακός παλμός αλλά δέν μπορούσαν να εντοπίσουν έμβρυο..
μετά απο λίγο διάστημα έμειναν άφωνοι, μιά και εκείνη είχε κάποιες επιπλοκές και ανοίγοντάς την της έβγαλαν ένα πλάσμα που δέν έμοιαζε καθόλου με άνθρωπο!!
και όλα αυτά on camera στο βίντεο που ακολουθεί..



-------------------------------------------------------------

εξωγήινοι και κινηματογράφος..

δέν αναφέρομαι σε ταινίες του συγκεκριμένου θέματος, αλλά σε φαινομενικά άσχετες με το θέμα..
είδα τις προάλλες την ταινία "ο βράχος" με τον Sean Connery και είναι άξιο προσοχής οτι έπαιζε τον ρόλο κάποιου πράκτορα που γνώριζε πολλά μυστικά της τελευταίας πενηντακονταετίας και τον κρατούσαν φυλακισμένο για να μην κοινοποιήσει απόρρητες πληροφορίες..
σε μιά αφήγηση, ειπώθηκε οτι γνώριζε τα πάντα, απο τους εξωγήινους, μέχρι τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων..
αυτό βέβαια, είναι ένα παράδειγμα μόνο..
αν παρατηρήσετε σε τελείως άσχετες με το θέμα ταινίες, θα βρείτε πάρα πολλές αναφορές στο θέμα των εξωγήινων..

αυτό σημαίνει για ορισμένους, οτι είναι ένα είδος προετοιμασίας για "κάτι"..
ίσως για μία έλευση..

αν προσθέσουμε και τις ταινίες που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα των εξωγήινων, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε για τι ακριβώς μιλάω..

υγ: θα ήταν φρόνιμο, να μην κολλήσει κανείς μονάχα στην τελευταία παράγραφο μου, αλλά να προσπαθήσει με ανοικτό μυαλό, να δεί όλη την ανάρτηση σε όλα τα σημεία της, το ίδιο προσεκτικά..

υγ2: θα μπορούσα να υποδείξω και πολλές άλλες υποθέσεις απο προέδρους ακόμη μεγάλων χωρών περί εξωγήινης ζωής, αλλά κάντε κι άλλη έρευνα μόνοι σας, θα εκπλαγείτε..

βέβαια, τρελός είμαι, ότι θέλω λέω..


ίσως να συνεχιστεί με παράξενα ευρήματα απο εποχές που δέν δικαιολογούν την ύπαρξή τους (τα ευρήματα), καθώς και με απεικονίσεις εξωγήινων σε αρχαιολογικά ευρήματα..


video bonus για όποιον δέν βαριέται..




Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τυρόπιτα Αλοννήσου

Κανονίσαμε με την παρέα μου να φάμε όλοι μαζί το μεσημέρι..
πρίν καμιά βδομάδα αυτό..

μιά κι εγώ δέν δούλευα, είπα να φτιάξω τυρόπιτα Αλοννήσου..
όπως εκείνες που έτρωγα επι 4 καλοκαίρια συνεχώς..

το νησί αυτό το έχω λατρέψει..
έχει μοναδική ενέργεια και θα μπορούσα να ζήσω για πάντα εκεί..

τέλος πάντων, ας αρχίσω το "μαγείρεμα"..
η συνταγή είναι γνήσια Αλοννησιώτικη απο εδώ(κλικ)..

ζυμώνουμε με το εργαλείο..


στο γνωστό πάγκο εργασίας..


φτιάχνουμε μπάλες και τις ανοίγουμε..


βρέχουμε με λαδάκι απο το χωριό..


παίρνουμε τυράκι απο το χωριό..


και το κάνουμε τρίμα με τα χέρια..


και μετά, αρχίζουμε να διπλώνουμε..




και μετά να στρίβουμε..


και με αυτά και μ'αυτά, φτιάχνουμε όλες τις μπάλες ζύμης..


και βούρ στο τηγάνι..

σε καυτό λάδι, απο το χωριό πάντα..

και τηγανίζουμε, μέχρι να χρυσοκαραμελώσει το χρώμα..



μιλάμε, φάγαμε και τους δίσκους..
υποτίθεται, η κάθε μία τέτοιου μεγέθους, είναι για δύο άτομα..
εγώ πάντως την έφαγα μία ολόκληρη..

αν δοκιμάσετε, καλή επιτυχία και καλή όρεξη :-)

(μην νομίζετε οτι δέν θα υπάρξει η συνέχεια για τους εξωγήινους..
την ..μαγειρεύω)..




Καλή εβδομάδα σε όλους..

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η καυτή πατάτα.. (εξωγήινοι και crop circles)








Ένα θέμα που θέλω να αναλύσω πολύ καιρό τώρα..

το θέμα είναι οτι δέν ξέρω απο πού να αρχίσω και που να τελειώσω..

άλλωστε θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο γι αυτό..

το θέμα λοιπόν, είναι οι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ..

μην νομίζετε οτι δέν σας αφορά..
σύντομα θα σας αφορά με τον ένα η με τον άλλο τρόπο..

πιθανόν να "κόψω" την ανάρτηση κομμάτια διότι δέν θέλω να σας κουράσω..

πάμε λοιπόν..


ξεκινώντας, να πώ οτι κάθε θέμα, αξιολογείται αναλόγως των πηγών του..
θα μπορούσα να παραθέσω πηγές που είναι, είτε blogs, είτε forums, αλλά έτσι θα έθετα σε "κίνδυνο" την εγκυρότητα αυτών που θέλω να σας πώ..

οπότε, ψάχνοντας, έφτασα σε όσο δυνατόν "επίσημα" χείλη..

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ"..

Η επιστήμη στα ίχνη των εξωγήινων
Τι έχουν πάθει λαμπροί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και όλο φέρνουν τελευταία την κουβέντα στους εξωγήινους; Είναι απλώς η τάση τους να κινούν το ενδιαφέρον ή υπάρχουν στοιχεία που τους ωθούν να σκύψουν με σοβαρότητα επάνω σε ένα ζήτημα το οποίο θεωρείται λίγο-πολύ «φαιδρό»;
"Δικό μας" διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε:

Ενας πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, θέτοντας σε τροχιά ένα νέο διαστημικό σκάφος ονόματι Χ-37Β ή Οrbital Τest Vehicle. Το σκάφος αυτό μοιάζει αρκετά με το γνωστό Space Shuttle, αλλά διαφέρει σε κάποια σημαντικότατα σημεία: Δεν ανήκει στη ΝΑSΑ, αλλά στο Πεντάγωνο, είναι μικρότερο από το Space Shuttle και πλήρως ρομποτικό, εκτελεί άκρως μυστική αποστολή και... είναι το πρώτο γήινο σκάφος εξοπλισμένο για μάχες στο Διάστημα! Να πολεμήσει με ποιον και γιατί;...


ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ:

«Εξωγήινη» επιστημονική ταραχή


Graffiti στα σπαρτά


Μικροκύματα και στρόβιλοι πλάσματος


Ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ


Ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το θέμα είναι ένα γερμανικό ντοκυμαντέρ (στα αγγλικά) που μπορείτε να δείτε στο Διαδίκτυο:
το βίντεο είναι ολόκληρο και μην σας κουράσει, δείτε το όλο.. ΑΞΙΖΕΙ!



ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΗΜΑΤΑ;


Αριστερά, το μήνυμα προς εξωγήινους που έστειλε ο Carl Sagan και, δεξιά, η υποτιθέμενη απάντησή τους στα στάχυα στο Chibolton της Αγγλίας
εδώ, η ανάλυση του τι ακριβώς σημαίνει το μήνυμα που στείλαμε στους εξωγήινους..


κι εδώ, το original crop circle..





Τα στοιχεία ήταν πλέον αρκετά ενδιαφέροντα ώστε να σκύψουν επάνω τους και οι επιστήμονες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο βιοφυσικός William C. Levengood, του Εργαστηρίου Ρinelandia στο Μichigan των ΗΠΑ, εξέτασε δείγματα από 250 χωράφια με σχήματα, που επιλέχθηκαν τυχαία από επτά κράτη. Βρήκε ότι τα στάχυα είχαν λυγίσει ή εκραγεί με τρόπο που έμοιαζε να είχαν εκτεθεί σε μικροκύματα. Ιδιαίτερα- όπως κατέγραψε στην εργασία που δημοσίευσε στην «Journal of Scientific Εxploration», το 1995- στα ευρήματα από ένα χωράφι της Βρετανίας, ανίχνευσε μόρια σιδήρου που είχαν ενσωματωθεί στα φυτά ενόσω ο σίδηρος βρισκόταν σε θερμοκρασία τήξης! Το 1999, ο Βρετανός Ronald Αshby εξέτασε αυτά τα ευρήματα με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και αποφάνθηκε ότι η διάχυση του σιδήρου έγινε σε ριπές χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο ίδιος ο Levengood, σε εργασία που δημοσίευσε την ίδια χρονιά στο «Ρhysiologia Ρlantarum», έγραψε ότι το πιθανότερο ήταν οι κύκλοι των σοδειών να δημιουργούνται από ατμοσφαιρικούς στροβίλους πλάσματος, δηλαδή ηλεκτρισμένες αεριόμαζες που κινούνται σπειροειδώς και εκπέμπουν μικροκύματα. Αλλά, ποιες δυνάμεις της φύσης θα σχεδίαζαν τόσο νοήμονα και γεωμετρικά σύνθετα σχήματα;

Εξετάζοντας δείγματα του εδάφους από σημεία όπου η σοδειά «είχε πατηθεί», ο ορυκτολόγος Sampath Ιyengar έμεινε έκπληκτος: «Οι αλλαγές στην άργιλο ήταν όμοιες με αυτές που υφίσταται όταν μένει θαμμένη επί χιλιάδες χρόνια, υπό πίεση και θέρμανση» είπε. Πώς όμως ασκεί κανείς πίεση και θερμότητα κρυσταλλοποίησης χωρίς να κάψει ολοσχερώς τα στάχυα; Για επιβεβαίωση του φαινομένου, ζητήθηκε η εξέταση των δειγμάτων και από μία αυθεντία στον τομέα αργιλούχων ορυκτών, τον καθηγητή Γεωλογίας στο Dartmouth College, Robert C. Reynolds Jr. Αποφάνθηκε ότι... «οι τρέχουσες γνώσεις μας δεν μας επιτρέπουν καμία εξήγηση του φαινομένου».

ακόμη, να δούμε κάποιο ακόμη εξαιρετικά περίεργο σχήμα..

η λεπτομέρεια είναι οτι ο δίσκος του παραπάνω σχήματος, μεταφέρει κάποιο μήνυμα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο..
Το μπούστο του ΕΤ, με έναν δίσκο τύπου CD στο πλάι του,όπου ήταν χαραγμένη πληροφορία σε γλώσσα μηχανής των υπολογιστών (κώδικα ΑSCΙΙ).Τι έλεγε αυτό το μήνυμα; «Φοβού τους φέροντες ψευδή δώρα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.Πολύς πόνος,αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος.Πίστευε ότι υπάρχει ακόμη καλό εκεί έξω.Αντιτιθέμεθα στους παραπλανητές.Ο αγωγός κλείνει». Η ερμηνεία της...εξωγήινης Πυθίας δική σας,αλλά η λέξη «αντιτιθέμεθα» δύσκολα αφήνει έξω από τη σκέψη την εκτόξευση γήινου οπλισμένου διαστημοπλοίου: Είμαστε εν δυνάμει αντίπαλοί τους ή ετοιμαζόμαστε να διαλέξουμε μεριά σε έναν πόλεμο μεταξύ εξωγήινων;


βλέπουμε λοιπόν, οτι τα αγρογραφήματα, δέν είναι εύκολο να έχουν φτιαχτεί απο ανθρώπινα χέρια (ή πόδια)..

μιά και μικροκύματα, τήξη σιδήρου και άλλα περίεργα λαμβάνουν χώρα στα χωράφια μετά απο κάθε αγρογράφημα..
ακόμη να λάβουμε υπόψιν οτι κάθε αγρογράφημα είναι προσανατολισμένο σε ένα άλλο σαν να δηλώνει συνέχεια κάποιου άγνωστου μηνύματος..



θα συνεχίσω το θέμα με πλάγιες υποθέσεις που πάντα θα έχουν "έγκυρες και επίσημες" πηγές..

η συνέχεια θα αφορά το αν υπάρχουν εξωγήινοι, αν μας επισκέπτονται κι αν έχουμε κάποιου είδους επαφή, όπως και αν σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση απο κράτος για επαφές με εξωγήινους..

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κελάϊδισμα.. (φαξ)

Στεκόταν απέναντι απο το κλουβί..

το μόνο που ακουγόταν ήταν το κελάϊδισμα του πουλιού..

στα αυτιά του ήταν πανέμορφο τραγούδι..

που να ήξερε πως εκείνο κραύγαζε για βοήθεια
που ήταν κλεισμένο σε τούτη την φυλακή..

κι εκείνος, συνέχιζε να καμαρώνει για το όμορφο κελάϊδισμα..






(πόσο λάθος βλέπουμε τα πράγματα..
μιά και είμαστε μόνο..

άνθρωποι)..








το φάξ της ημέρας..
Ευρύνοος, ο Τρελός του χωριού..








storyteller

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο λαχανόκηπος (συνέχεια)..

Οι εργασίες συνεχίζονται..

κάποια γεγονότα με έκαναν να βάζω άλλα θέματα κάμποσες μέρες αλλά επιστρέφω πιό ήρεμος τώρα..

το πρώτο λεμόνι λοιπόν το έκοψα πρίν κανα μήνα..



κι αφού φύτεψα αυτά που ήθελα, έφτιαξα ένα στέγαστρο-σκίαστρο, περισσότερο επειδή τα πουλιά έτρωγαν τα μαρούλια!
πάντως η φωτογραφία είναι πρίν απο καμμιά 20ρια μέρες..



η πρόοδος των λαχανικών πάει καλά..

οι κολοκυθιές..



οι αγγουριές..


οι ντομάτες..


τα μαρούλια..



τα κρεμμυδάκια..



οι φράουλες..


η ρόκα..



και ξανά η ρόκα..
απο την Φύση στο ποτήρι σας..


η καλύτερα στο πιάτο σας..
με κρέμα βαλσάμικου, παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι και μπόλικο πιπέρι..


δέν έχει την έντονη γεύση της άγριας, αλλά τουλάχιστον ξέρεις οτι είναι βιολογικά μιά και δέν πέφτει ούτε σταγόνα φάρμακου, η λιπάσματος, εκτός απο κοπριά..

και η εικόνα που έχει τώρα ο κήπος..



φαίνεται πως αρέσει στους επισκέπτες..

ο κύριος της φωτογραφίας, μάλλον λέγεται συκοφάγος, αν και έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στην μουριά :)


εκτός απο όσα σας έδειξα, έχω ακόμη φασόλια, πεπόνια, καρπούζια, μελιτζάνες, πιπεριές και άλλα..
όταν δυναμώσουν κι αυτά, θα τα βγάλω φωτογραφίες..



άντε και όταν αρχίσω να βγάζω μπόλικα, θα φτιάξω γεμιστά και θα είναι σούπερ..!


δυστυχώς έχω πολύ μικρό χώρο, αλλιώς θα γινόταν χαμός..
έχω κηπάκο καμιά 25ρια τετραγωνικά όλο κι όλο..
φανταστείτε το, όσο δυό κρεβατοκάμαρες..




υπομονή, που θα πάει, θα φτιάξω εκείνο το τρελοχώρι που έλεγα..

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Άτλαντες εναντίον Ελλήνων





πρίν απο πολλά χρόνια (κατ'άλλους 9600π.χ κατ'άλλους 12000π.χ! και κατ'άλλους 2580π.χ)

έλαβε χώρα ένας πόλεμος..


2010 μ.χ

μάλλον η Ιστορία επαναλαμβάνεται..
"Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ο οποίος μας αφηγείται ότι οι Ατλαντες ήταν ένας λαός με υπερφυσικές ικανότητες και θεϊκή καταγωγή, που ζούσαν ειρηνικά σε ένα εύφορο νησί πέρα από τις Πύλες των Ηρακλειδών. Στην αρχαιότητα, οι Ηράκλειες Πύλες ήταν τα στενά του Γιβραλτάρ, άρα πιθανότατα βρισκόταν κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική. Όπως θα δούμε όμως παρακάτω, νεότερα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν τις αρχικές θεωρίες. Όλα αυτά τα διδάχθηκε από τον Αιγύπτιο ιερέα Σάις, σε ένα ταξίδι στη μακρινή Αίγυπτο και τα αφηγήθηκε στους μαθητές του Κριτία και Τιμαίο, στο έργο «Ατλαντικός Λόγος». Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άκουσε, ήταν ότι οι Ατλαντες σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη θεϊκή τους δύναμη. Όταν κυριεύτηκαν από ανθρώπινες αδυναμίες αποφάσισαν να στραφούν ενάντια σε άλλους εύπορους λαούς με σκοπό την υποταγή. Γι΄ αυτό ταξίδεψαν προς τη Μεσόγειο, ώσπου συναντήθηκαν με τους παντοδύναμους και γενναίους Αθηναίους, από τους οποίους ηττήθηκαν για πρώτη φορά. Μετά από εξαντλητικές όμως μάχες, οι Αθηναίοι τελικά λύγισαν. Οι θεοί τότε εξοργίστηκαν με τους Ατλαντες, κι αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η οργή, που τους κατάστρεψαν μέσα σε μία μόνο νύχτα, αφήνοντας πίσω μόνο μάζες από λάσπη και πυκνούς καπνούς. "

πηγή




τότε (σύμφωνα με τον Πλάτωνα) οι Άτλαντες και οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι..
Εις την νήσον λοιπόν αυτήν Ατλαντίδα ωργανώθη μεγάλη και αξιοθαύμαστος δύναμις βασιλέων, η οποία εκυριάρχει εις ολόκληρον την νήσον καθώς και εις πολλάς άλλας νήσους και τμήματα της ηπείρου εκτός τούτων οι βασιλείς εκείνοι εξουσίαζον, από τα εντεύθεν του στομίου μέρη, την Λιβύην μέχρι της Αιγύπτου και την Ευρώπην μέχρι της Τυρρηνίας. Ολόκληρος λοιπόν η δύναμις αυτή, αφού συνεκεντρώθη και ενοποιήθη, επεχείρησε τότε με μίαν εξόρμησίν της να υποδουλώση και τον ιδικόν μας τόπον και τον ιδικόν σας και ολόκληρον τον εντεύθεν του στομίου. Την εποχήν εκείνη, Σόλων η δύναμις της πόλεώς σας ανεδείχθη εξαιρετική μεταξύ όλων των ανθρώπων και εξ' αιτίας της αρετής της και εξ' αιτίας της ανδρείας της. Διότι αφού εξεπέρασεν όλους κατά την ανδρείαν και τας πολεμικάς τέχνας, είτε αρχηγεύουσα των Ελλήνων είτε και τελείως μόνη της, κατ' ανάγκην, διότι οι άλλοι την εγκατέλειψαν, αφού έφθασεν εις το χείλος της καταστροφής, κατενίκησε τους επιδρομείς, έστησε τρόπαια εναντίον των ημπόδισε να υποδουλωθούν όσοι ακόμη δεν είχον υποδουλωθεί και απελευθέρωσε χωρίς καμία αξίωση, όλους ημάς τους άλλους που είμεθα εντεύθεν των Ηρακλείων στηλών. Μετά παρέλευσιν αρκετού χρόνου όμως έγιναν φοβεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και εντός ενός τρομερού ημερονυκτίου ολόκληρος ο στρατός σας ετάφη εις την γην και εξηφανίσθη επίσης βυθισθείσα εις την Θάλασσαν η νήσος Ατλαντίς.Δι' αυτό ακριβώς και τώρα το μέρος εκείνο του ωκεανού είναι αδιάβατον και αδιερεύνητον, διότι εμποδίζει ο πολύ ολίγον υπό την επιφάνειαν της Θαλάσσης πηλός, τον οποίον εδημιούργησεν η νήσος, όταν κατεβυθίσθη”.

πηγή

αλήθεια, πόσες ομοιότητες βλέπετε με το σήμερα;

σήμερα (σύμφωνα με μιά θεωρία) οι Άτλαντες και οι Έλληνες ξανά σε έναν πόλεμο..


δέν είναι βέβαια οι Έληνες με την τότε αίγλη τους στο παγκόσμιο στερέωμα, όμως η Ελλάδα ως όνομα, δέν είναι κάτι κοινό..

είναι ΙΔΕΑ..

(δέν αναφέρομαι στους Έλληνες, μα στον τόπο)


την έκβαση του σημερινού "πολέμου" θα την δούμε στους καιρούς μας..


ίσως δέν ακούγεται καλά σε πολλούς μα μην μείνετε στις λεπτομέρειες (χρονολογίες, ονόματα, καταστάσεις) αλλά δείτε το έτσι πιό "ανοικτά" ..


γεωπολιτικά, αυτό ακριβώς συμβαίνει..
ίσως και πάλι χαθεί ένα μέρος του πολιτισμού μας και ξαναρχίσει σε νέες βάσεις μέχρι να ξαναφτάσει στο ίδιο επίπεδο..
τελικά τίποτα δέν μάθαμε τόσους αιώνες..


ίσως πάλι να είναι το τέλος του είδους μας με όσα γίνανε..










storyteller

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πολλά δέν θέλει ο άνθρωπος


(είναι απίστευτο,
έχετε προσέξει οτι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι που ζούνε στην φτώχεια

ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ;)



Δέν το λέω μονάχα εγώ..

το είπε και ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης..




Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
να 'ν' ήμερος να 'ναι άκακος
λίγο φαΐ λίγο κρασί

Χριστούγεννα κι Ανάσταση

κι όπου φωλιάσει και σταθεί

κανείς να μην του φτάνει εκεί

Μα 'ρθαν αλλιώς τα πράματα

τονε ξυπνάν χαράματα

τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος

του τρώνε και το λίγο βίος

κι από το στόμα την μπουκιά

πάνω στην ώρα τη γλυκιά

του τηνε παίρνουνε κι αυτή


Χαρά στους που 'ναι οι Δυνατοί!









πότε θα καταλάβουμε μωρέ;
πότε;

μέχρι να χαθούν κι άλλοι άνθρωποι, γεννημένοι κι αγέννητοι, εδώ θα είμαι να σας το χτυπάω στα μούτρα..

σταματήστε αυτή την τρέλα..

σταματήστε επιτέλους..

πολλά δέν θέλει ο άνθρωπος..

κι αν σας τα πάρουν όλα, τότε θα είστε πραγματικά ΛΕΥΤΕΡΟΙ!




την ψυχή και το σώμα μου δέν μπορεί να τα πάρει κανείς..



το είπα πρίν συμβεί αυτό που θα γινόταν..κλίκ

ξέρω, νομίζετε πως είμαι αλήθεια τρελός..
μάλλον είμαι..

εκτός κι αν τρελαθήκαν όλοι οι άλλοι κι απόμεινα μόνος λογικός..




όπως έγραψα με σχόλια σε φίλους που παρακολουθώ, πονάω διπλά..
μιά που τα "βλέπω" και μιά που συμβαίνουν γύρω μου, εκείνα που αργότερα πονάνε και τους άλλους..


γι αυτό λέω σταματήστε..

τρέχει ο κόσμος για το δίκιο του και κάποιοι εκτελούν διαταγές για να μαυρίζουν την όποια προσπάθεια..
είναι όλα χαμένα..

μην χάσουμε άλλους αθώους όμως..

το μίσος γεννάει μίσος..κλίκ

και η βλακεία πολλαπλασιάζεται σε ρυθμούς επικίνδυνους..κλίκ

μέσα στον χαμό, υπάρχουν και φωνές..κλίκ

δέν μπορώ να γράψω τίποτε άλλο σήμερα..

άλλη μέρα θα συνεχίσω την ..παράκρουση μου..

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Οι δυό Εαυτοί..

μέσα μας ζούν δυό Εαυτοί..

εκείνος που αντιδρά σε αυτά που συμβαίνουν και εκείνος ο οποίος έγινε τεχνητά μέσα μας δεύτερος..
ο πρώτος (και γνήσιος) είναι κείνος που όταν δέχεται ένα εξωτερικό ερέθισμα, αντιδρά και αυτόματα, ζητάει δικαίωση, ελευθερία, παιδικότητα..

ο δεύτερος είναι κείνος που μας μεγάλωσαν και μας γαλούχησαν..
είναι κείνος που σκέφτεται "τι θα πεί ο κόσμος"..
είναι κείνος που σου κόβει τα φτερά όταν ετοιμάζεσαι για πτήση..

ο πρώτος είναι έτοιμος για πάν ενδεχόμενο..
είναι έτοιμος να διεκδικήσει, να δικαιώσει, να δοκιμάσει, να πετάξει, να ελευθερωθεί..

ο δεύτερος είναι όσα μας έμαθαν..
πώς να είσαι "καλό παιδί", να μην ζητάς πολλά, να φοβάσαι τους δυνατούς, να μην είσαι ριψοκίνδυνος..
να "προσέχεις", να μην σκέφτεσαι πράγματα δυσάρεστα, να μην σε νοιάζει αν ο διπλανός έχει πρόβλημα, "άλλωστε εγώ θα σώσω τον κόσμο;", να ¨περνάς καλά", να σκέφτεσαι την πάρτη σου περισσότερο απο οτιδήποτε αφού έτσι έγινε η κοινωνία..
τόσα κλισέ που αποδυναμώνουν ακόμη και την καθαρή Σκέψη..


ο άλλος Εαυτός, σκέφτεται, παρακολουθεί, αντιδρά μέσα σου..
μα μόνο μέσα σου..
συνήθως νικάει ο άλλος, εκείνος ο μισός, ο ταλαίπωρος, ο βλάκας..
εκείνος που ζεί μονάχα με δεκανίκι τον Φόβο..
εκείνος που δέν τολμά τίποτα..
που είναι μίζερος και φουκαράς απο τα γεννοφάσκια του..

σκέφτεσαι να αφήσεις πίσω σου την πραγματικότητα και να ακολουθήσεις το όραμά σου, το όνειρό σου..
σκέφτεσαι οτι δέν είναι τίποτα έτσι όπως σου τα παρουσιάζουν, οτι τίποτα δέν σε κρατάει δεμένο και οτι έχεις αληθινά φτερά και μπορείς να πετάξεις όπου θές ελεύθερος..

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

μα εκείνη την στιγμή, χτυπάει ο άλλος εαυτός ο μικρός και μένεις πίσω..
πιστεύεις οτι αν ακολουθήσεις κείνο το όραμα θα σε πούν γραφικό, κανείς δέν θα ακολουθήσει, θα κυκλοφορείς ξυπόλητος ανάμεσα σε παπουτσωμένους γάτους..
πιστεύεις οτι δέν θα τα καταφέρεις και οτι όλοι οι υπόλοιποι θα γελάνε μαζί σου, πιστεύεις οτι δέν μπορείς να ζήσεις χωρίς εκείνα που σε έμαθαν να ζείς..

κι όμως, εκείνη την ώρα, αν έχεις κάποιον δίπλα σου εξίσου τρελό και γραφικό, όλα θα γίνουν αληθινά!

η ψυχολογία είναι μεγάλο κομμάτι επιστήμης..
όταν ξεκινήσει κάποιος να κάνει κάτι "παράδοξο" μόνος του, όλοι τον κοιτούν σαν ουφο..
όταν όμως ακολουθήσουν κι άλλοι και γίνουν αρκετοί, τότε οι ¨πολλοί" ζηλεύουν τούτη την "τρέλα"..

θέλετε παράδειγμα;
δείτε..

απο το ιστολόγιο του φίλου sapfiros το βίντεο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ..

।ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf">

είδατε λοιπόν πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι;
ναι είναι εξίσου δύσκολο όσο και εύκολο..

γίνετε πάλι παιδιά, γίνετε τρελοί, σκοτώστε εκείνον το μικρό εαυτό που ούτε κεφαλαίο έψιλον δέν του αξίζει και δυναμώστε τον άλλο Εαυτό..
Εκείνον που το κεφαλαίο Ε είναι η Αρχή και το τέλος..


και μην φοβηθείς..

κι εγώ εκεί δίπλα σου θα είμαι..
πρώτος ή δεύτερος στον "χορό" τι σημασία έχει..



υγ: τούτη η εποχή που ζούμε, ορίστηκε να βγάλει ποντίκια ή Ήρωες..







storyteller

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πελαγοδρομίες (updated)

= Πέλαγος και δρόμος..

αναγκάστηκα να κάνω update στην ίδια ανάρτηση μιά και τα γεγονότα τρέχουν σε ρυθμούς γρήγορους..


πέσαμε με τα μούτρα στην πληροφορία (ή μας την έδωσαν επίτηδες)..

φτάσαμε σε δυσπρόσιτα μέρη του μυαλού και της Γνώσης (ή έτσι νομίσαμε)..

γεμίσαμε τον χρόνο με ασχολίες (ή μας έκλεψαν τον χρόνο)..

μάθαμε για μυστικές λέσχες που κυβερνούν τον κόσμο πίσω απο κουρτίνες (ή αυτό θέλουν να μάθουμε)..

βλέπουμε την χώρα μας να παραπατάει κι εμείς απαθείς να χαζεύουμε (αφού είναι το μόνο που μάθαμε στο σχολείο)..

οι Αξίες και τα Ιδανικά λείπουν (μιά και φρόντισαν να σπουδάσουμε την φτήνια και το δήθεν)..

Αρχηγοί πλέον βγαίνουν στα παράθυρα (όχι τα δικά τους, μα στα τηλεοπτικά)..

η τρέλα έγινε η καθημερινή λογική (μιά και η λογική χάθηκε)..

50ρες βλέπουμε στα τιβια να κάνουν τις μπεμπέκες (πόση αηδία αλήθεια, βρε η 50ρα είναι ωραία, σοφή και ζουμερή χωρίς φτιασίδια και κολάν)..


βρεεεεεεεε

πάρτε το αλλιώς..

βλέπω ξέρα!!!!!!!!!!!!





Καπετάνιο, το πλοίο μπάζει νερά..

αδερφές και παληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια..


η πραγματικότητα σήμερα βρωμάει..












γι αυτό





παιδιά, το νού σας..
όχι βία..
όχι βία..
αρκεί η δημόσια ξεφτίλα όπου κι αν βρίσκονται..
αυτό και μόνο αρκεί..

υγ: άκουσα τον μικρό γιωργάκη να λέει οτι αν αμφισβητηθεί, θα οδηγήσει την χώρα στις κάλπες..
κατα τα άλλα, χρήμα δέν έχουμε, αλλά για κάλπη πάντα σπάμε τον κουμπαρά..



storyteller
Blog Widget by LinkWithin